Att tänka på inför badrumsrenoveringen

När du bestämt dig för att renovera badrummet finns det några saker att tänka på för att göra badrumsrenoveringen till en smidig process med ett slutresultat som motsvarar dina förväntningar.

Badrum i snygg design med praktisk funktion

Steg ett innan själva renoveringen av badrummet påbörjas är att ta fram en design och välja material för ytskikt samt badrumsinredning.

Det är inte sällan som man har ett begränsat utrymme att jobba med när det kommer till badrum. Gäller det ett äldre badrum så är ofta storleken mindre än dagens moderna badrum. Därför är det viktigt att planera och maximera ytan i badrummet.  Ett tips är att använda smarta badrumsmöbler med inbyggd förvaring. Här kan man med fördel kombinera skåp och hyllor för att få ut det mesta av ytan.

Även om du har ett stort badrum till förfogande gäller det att planera smart. Hitta praktiska lösningar som gör att ditt badrum fungerar i vardagen samtidigt som det är trevligt att vistas i. Ett badrum ska vara ett rum där du kan koppla bort vardagsstressen och bara njuta av nuet en stund.

När du renoverar ditt badrum så tänk på vardagslyxen. Att köpa en ångdusch, bastu eller bubbelbad behöver inte vara något som kostar mer än några tusenlappar extra. Att unna sig lite mer kommer ge ditt badrum en lyxigare känsla.

Spendera lite extra tid på att välja färger och material på ditt badrum. Ett kakel som är trendigt just nu kanske du hinner tröttna på om några år. Välj färger och material som håller i längden. Vill du piffa lite extra så är det enkelt att köpa badrumsinredning och tillbehör som är enklare att byta ut om din smak förändras över åren.

Ta hjälp av en badrumsdesigner

Känner du dig lite osäker eller vill få ut det mest av ditt badrum i form av planering? Ta hjälp av en professionell badrumsdesigner. En badrumsexpert har känsla för planering och öga för detaljer. De har även full koll på vad som finns tillgängligt på marknaden när det kommer till materialval och badrumsmöbler till ditt nya badrum. Produkter som kan vara svåra att hitta på ett vanligt byggvaruhus. Att ta in extern hjälp kan lyfta ditt badrum till nya nivåer både när det kommer till funktion och design.

Planera belysning och vägguttag till badrummet

Det är lätt att man fastnar på val av badrumsinredning och kakel och glömmer bort praktiska funktioner som belysning och vägguttag. Att ha en bra och behaglig belysning samt smart placerade vägguttag är något som man absolut inte bör glömma bort i en badrumsrenovering. Det är något som alltid bör finnas med i planeringen från början då det är betydligt svåra att lösa i efterhand när alla ytskikt är på plats. Planera dina vägguttag så att du har enkelt kan ladda el-tandborste, rakapparat eller använda hårfönen

Vi rekommenderar LED-belysning med dimmerfunktion för att spara energi och kunna reglera ljuset. På morgonen när man ska förbereda sig för dagen vill man ha ett lite starkare ljus. Ska du ta ett varmt bad på fredagskvällen vill du förmodligen ha en mer dämpad belysning, eller varför inte levande ljus som en stämningshöjare. Tänk även på att dela upp belysningen så att du själv kan välja om du vill tända upp hela badrummet eller enbart spegelbelysningen. Det finns idag många smarta lösningar för belysning till badrummet. Har du själv svårt att hitta rätt belysning så ta hjälp av en badrumsdesigner. De kan ge dig bra input när det kommer till val av belysning till badrummet.

Dags för stambyte?

Innan man kör i gång badrumsrenoveringen kan det vara en god idé att se över skicket på rören. När man renoverar badrummet och river upp ytskikten är det ett perfekt tillfälle att se över alla rör så att de kommer hålla en lång tid framöver. Kanske är det dags för stambyte eller en relining av befintliga avloppsrör.

Boka hantverkare till din badrumsrenovering

När hantverkarna är bokade och datumet börjar närma sig är det dags att tömma hela badrummet på lös inredning. Framför allt det som du tänkt behålla, övriga badrumsmöbler kan du låta hantverkarna ta med sig när de river badrummet.  Se till så att hantverkarna har tillgång till el och gärna en yta att utföra smutsiga arbeten som tillskärning av kakel och klinker samt förberedning av fix och fog. När du kommit så här långt i din badrumsrenovering är det inte långt kvar tills du kan njuta av ditt nya badrum.

7 Dec 2021

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)