Blandare badrum vilken badrumsblandare ska man välja?

Att köpa en ny snygg blandare kan ge badrummet ett rejält lyft. Välj en hållbar och energismart blandare så sparar du både vatten och pengar på längre sikt. Vilken blandare ska man då välja? Här kommer några goda råd när det är dags att köpa blandare.

Vart ska blandaren sitta? Handfatet, duschen eller badkaret? Innan du väljer blandare så tänk på placeringen. En blandare till tvättstället bör vara mer praktisk medan blandaren till badkaret kan ha mer fokus på design.

 

Blandare handfat.

Blandare för handfatetHär bör du gå på en kombination av funktion och design. Ett vanligt misstag är att man väljer en för kort kran vilket gör det onödigt krångligt att tvätta händerna. Tänk på miljön och minska vattensvinnet genom att välja en beröringsfri blandare. En beröringsfri blandare har en sensor som reagerar på din hand och spolar vatten under en begränsad tid.

 

Blandare badkar.

Blandare för badkarBadkaret ska inte bara vara skönt att bada i utan också trevligt att titta på. Valet av blandare till badkaret är en viktig detalj för helheten. En blandare med dubbla grepp ger ett mer lyxigt intryck men det gör det samtidigt svårare att reglera värmen. Tänk även på att det är blandaren som avgör hur lång tid det tar innan du kan få krypa ner i badet.

 

Duschblandare.

DuschblandareÄven till duschen finns det en uppsjö av blandare att välja mellan. Rekommendationen är att välja en med inbyggd termostat för automatisk temperaturreglering. För dig som gärna tar längre duschar eller har stor familj kan det vara en god idé att titta närmre på eco duschblandare. En eco blandare är ett miljövänligt alternativ som minskar vattenförbrukningen.

Fler tips att tänka på när du väljer bästa blandaren till badrummet:

  • Välj kvalitét. När du väljer blandare till ditt badrum bör du välja en känd leverantör. Dels för att du vill ha en blandare med bra kvalitet som håller i många år. Men även för att enkelt kunna få tag i reservdelar även efter att blandaren utgått ur sortimentet.
  • Välj en blandare som passar dina befintliga anslutningar. För att inte krångla till saker inför blandarbytet ska man välja en blandare med samma CC-mått. Vilket är avståndet i millimeter mellan rören som går till och från blandaren.
  • Ska du byta blandaren själv? Vår rekommendation är att anlita en fackman för att undvika skador som kan bli kostsamma. Ur försäkringssynpunkt är det en klar fördel om du kan visa upp att en fackman har utfört bytet av blandaren.

 

Känner du dig osäker eller vill ha råd när det kommer till råd av blandare när du skall renovera badrum i Stockholm? Kontakta oss så hjälper våra badrumsexperter dig med både val av blandare och att få den monterad på ett tryggt och säkert sätt.

1 Dec 2021

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)